Tog Italien

De Italienska jernbanerne har signaturen FS, hvilket står for Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A. (tidligere:Ferrovie dello Stato, FS). I dag tegner sig de statslige jernbaner som Trenitalia efter at de år 2000 iflg. et  EU-direktiv skulle denationaliseres.

 

 

 

Vi kender jo mest italienske tog fra vores problemer med IC2/IC4 fra Ansaldo Breda, men togtrafikken i Italien er nu faktisk ret god.  Ved vores ferie i Milano 2009 havde viselve mulighed at efterprøve dette på turen til Tirano. Jeg har lavet et eget billedgalleri fra denne rejse.

Der findes dog også mange privatbaner i Italien. En af de større er Ferrovie Nord som tilhører FNM-gruppen. De har et net som er over 300 km stort, hovedsaglig rundt Milano.

 

Kort over Italiens jernbaner

I foråret 2009 var vi på en ferietur til Milano, hvor vi havde hyret en lejlighed nær Piazza Lagosta. Foruden de meget interessante sporvogne kiggede jeg naturligtvis også på tog. Vi tog også på en Udflugt med tog til Tirano, for at køre Berninabahn.

Også tidligt i 2011 var vi på ferie i Italien - denne gang dog i Rom. Ligesom i Milano var jeg rundt på de forskellige jernbanestationer og det blev da også denne gang til en lille togrejse til Roms 'badeby' Lido ved Middelhavet.

 

Joomla templates by a4joomla