PC-simulatorer

Jeg er også meget interesseret i EDB og jeg har jo også arbejdet med det i Aabenraa i en årrække, men det er da også et af mine fritidsinteresser.

Der findes jo også en hel del Pc-programmer med tilknytning til min tog-hobby. Jeg har fremmest koncentreret mig om togsimulatorer, hvor man selv kører et tog, så realistisk som mulig. De mest kendte er vel Microsofts Train Simulator og Trainz, som jeg også har prøvet. Det er kæmpe storte program med god grafik, som jo grundlæggende bygger på amerikanske forhold, men der findes rigtig mange tillægsprogrammer også til europæiske baner.

Søger man på nettet kan man efterhånden finde en hel del simulatorer og spil - det er sikkert flere gode, som jeg ikke har prøvet (endnu).

Min favorit bland togsimulatorerne er dog ZUSI [Bahnsimulator] som kommer fra Tyskland, og bygger hovedsaglig på tyske forhold og signalsystemer mm. Programmet er ikke så dyrt at købe, og der kommer jævnlig opdateringer og tillæg på nettet, som kan downloades gratis. Grafikken i ZUSi er nu ikke verdens bedste, her har man mere koncentreret sig på "kunsten" at køre et tog korrekt efter køreplan, med overholdelse af alle signaler, sikkerhedssystemer etc. Det er rigtigt svært i nogle tilfælde, og man får efter afsluttet togtur en vurdering af sine præstationer. Den nye version 3, som endnu kun findes i en demoversion, har dog rigtig 3D-grafik, hvad som samtidig stiller større krav på den PC man bruger.

Jeg har også "kørt" et andet program fra Tyskland, som heder LokSim3D. Det er også godt, men ikke helt så realistisk som Zusi. Men det har nu lidt bedre grafik, og det kan jo også være en fordel. For at illustrere hvad man kan i disse programmer har jeg taget nogle billeder fra selve programmerne, som du kan se under de respektive programmer.

 

 

Joomla templates by a4joomla